035 760 4747

5 goede studievoornemens voor 2018

Goede voornemens. Het hoort bij de jaarwisseling. Je bedenkt iedere keer weer wat je in het nieuwe jaar anders en beter kan doen. Hoogstwaarschijnlijk heeft elke student een paar goede studievoornemens. Mocht je nog inspiratie zoeken voor jouw lijstje dan hebben wij speciaal voor jou vijf goede studievoornemens op een rij gezet.

1. Leer goed plannen
Neem eens de tijd om een manier van plannen te vinden die voor jou werkt. Op welke tijd van de dag ben jij het meest productief? Plan op die tijd de belangrijkste taken in. Werk jij liever met een to do list of niet? De enige manier om erachter te komen wat voor jou werkt is uitproberen!

2. Stoppen met uitstellen
Hoe eerder je begint, hoe sneller iets af is. En wees nou eens eerlijk. Kun je echt van die Netflix-marathon genieten als je weet dat je eigenlijk een presentatie moet voorbereiden? Wees streng voor jezelf en realiseer dat uitstellen niet productief of leuk is.

3. Goed opletten tijdens college en aantekeningen maken
Laat je mobiel eens uit tijdens een college en ga ook niet met de buurvrouw of buurman kletsen. Neem een notitieblok mee en maak actief aantekeningen. Als je schrijvend aantekeningen maakt, onthoud je de stof veel beter. Dit scheelt ook weer tijd tijdens de voorbereidingen voor de tentamens!

4. Zorg dat je niet in de bibliotheek gaat wonen
Zorg dat je niet aan het einde van het semester naar de bibliotheek hoeft te verhuizen om alles bij te werken. Plan je werk goed in, hou alles goed bij en verdeel de werkdruk over het semester. Zo ga jij goed uitgerust de tentamens in en hoeven jouw huisgenoten jou ook niet te missen.

5. Goed slapen
Misschien is dit een inkoppertje, maar je hersenen functioneren niet goed als je slecht slaapt. Zorg dus dat je een vast slaapritme aanhoudt, vooral tijdens de tentamenperiodes.

Welke goede voornemens heb jij?