035 760 4747

Bedrijfskunde

Als bedrijfskundige ben je altijd gefocust op het beter en slimmer organiseren van dingen. Je coördineert projecten en voert optimalisaties door, zodat een bedrijf doelgerichter, efficiënter en winstgevender wordt. Kortom: een waardevolle en zeer gevarieerde rol.

Binnen de bedrijfskunde gaat het enerzijds om de ‘harde’ en analytische kant van organisaties (zoals de structuur, de processen en de financiën) en anderzijds de ‘zachte’ kant: de mensen en de cultuur. Heb je hier gevoel voor, zie je de dynamiek van het bedrijfsleven wel zitten en kun je analytisch denken? Lees dan verder!

Bedrijfskunde

Met Bedrijfskunde leer je hoe je succesvol een complexe organisatie kunt managen. Als adviseur, projectmanager of zelfstandig ondernemer. Waar lopen organisaties tegenaan en hoe vind je hiervoor de juiste oplossing? En als je die oplossing weet, hoe kun je deze dan het best onderbouwen en overbrengen op anderen? Adviseren en draagvlak creëren zijn namelijk belangrijke facetten binnen dit vakgebied.

Allround functie

Veel mensen zien de bedrijfskundige als een ‘alleskunner’. Omdat het zo’n allround functie is, moet je aanleg en interesse hebben voor bedrijfseconomische zaken, technische ontwikkelingen maar ook van internationale markten. Je maakt kennis met de dynamische bedrijfsprocessen en omgevingsfactoren van organisaties en ontdekt hoe je deze kunt managen.

De opleiding

Bij Luzac Hogeschool hebben we bedrijfskunde geïntegreerd binnen de NVAO geaccrediteerde opleiding Bachelor of Business Administration (BBA). Hierdoor brengen we niet alleen de juiste focus aan, we zorgen er ook voor dat de studie naadloos aansluit op de toekomstige arbeidsmarkt én het bedrijfsleven. De opleiding is gevarieerd, uitdagend en praktijkgericht. Projectmanagement, financieel management, marketing en bedrijfskundige processen zijn onderwerpen die voorbijkomen. Meer weten? Kom naar onze Open Avonden in april.

 

Selecteer een vestiging