035 760 4747

Een dag zonder mobiel, kan jij het?

’s Morgens bij het opstaan gelijk even door je Instagram feed scrollen, daarna even op Snapchat te klagen over het overvolle openbare vervoer. Om onderweg nog even te kijken of je bus naar de hogeschool wel rijdt. Herkenbaar? Vast wel. Want een ochtend (laat staan dag) zonder mobiel of laptop is bijna niet meer voor te stellen. Toch heeft het een aantal voordelen om een #nodevice dag in te lassen. Zelfs voor je studieresultaten. Benieuwd naar de effecten?

1. Beter opletten
Laten we maar gelijk het positieve effect voor je studieresultaten benoemen. Wanneer je je niet laat afleiden door je mobiel tijdens een dag colleges, zal je merken dat je beter oplet. Je laat je niet meer afleiden door een nutteloos appje, waardoor je het belangrijkste gedeelte van het college niet meer mist!

2. Meer focus
Wanneer je je mobiel uit laat, lukt het beter om één ding tegelijk te doen. Het brandende gevoel dat je meteen moet bekijken wat voor melding er binnen is gekomen, herken je vast wel. Dit vervelende opgejaagde gevoel zorgt ervoor dat je je niet kan focussen op één taak. Door je mobiel vaker uit te laten, zal je merken dat dit opgejaagde gevoel steeds minder wordt.

3. Hallo notitieboekje
Maar waar moet ik dan mijn aantekeningen zetten? Of wat als ik een idee krijg die ik met een vriend/vriendin wil delen? Simpel: schaf een notitieboekje aan! Het is bewezen dat notitieboekjes goed zijn voor de creativiteit, iets dat je vast wel goed kunt gebruiken tijdens verschillende studieprojecten!

4. Meer vrije tijd
Eigenlijk wil je niet eens weten hoeveel tijd je kwijt bent met het nutteloos scrollen door verschillende sociale media (spoiler: het is meer dan twee uur). Als je dat dus niet doet, heb je meer dan twee uur extra vrije tijd per dag! Dat is genoeg tijd om te sporten, een drankje te doen met vrienden/vriendinnen of om eens op bezoek te gaan bij je opa en oma.

5. En op de lange termijn…
Mocht het je nou zo bevallen om regelmatig een #nodevice dag in te plannen, dan zal je ook merken dat er voordelen zijn op de lange termijn. Wist je bijvoorbeeld dat je beter slaapt als je niet zo vaak op je mobiel zit? Ook je houding zal verbeteren, want je zit vaak met je schouders voorover gebogen als je met je mobiel zit.
Zie jij de voordelen al in om een #nodevice dag in te plannen? Voor ons is het in ieder geval een eye opener!