035 760 4747

Het beloofde keerpunt voor hoger onderwijs?

Prinsjesdag 2018

Het is vandaag de derde dinsdag van september. Kortom: Prinsjesdag. Wat staat er in de troonrede, wat wordt komend jaar het regeringsbeleid?

Ook voor studenten is deze Prinsjesdag weer best spannend. Twee weken terug, bij de opening van het nieuwe studiejaar, riepen zij onderwijsminister Van Engelshoven al op eindelijk werk te maken van extra investeringen in het hoger onderwijs.

Beloften

Eerder gedane beloften ‒ de afschaffing van de basisbeurs zou in totaal 1 miljard euro vrijmaken voor beter en toegankelijker onderwijs ‒ zijn tot nu toe niet nagekomen. Dat leidde tot een brandbrief, ondertekend door 38 studentenorganisaties. “De slotsom is dat studenten nu én geen basisbeurs krijgen, én er geen substantiële investeringen in hun onderwijs gedaan worden”, aldus de ondertekenaars.

Goed dat we er zijn

Of vanmiddag uit de troonrede blijkt of bovenstaande situatie zal verbeteren is maar zeer de vraag. En al is dat zo, wanneer gaan studenten hier iets van merken? De ervaring leert dat de capaciteit, slagkracht en urgentie ontbreken om snel te kunnen (en willen) schakelen. Voor Luzac Hogeschool is dit één van de bewijzen dat het goed is dat we er zijn.

Belangrijke investering

“Hoger onderwijs moet en kan écht anders.” Vanuit die gedachte ontstond onze hogeschool. Uiteindelijk draait het om een combinatie van goede processen, maximale focus, onvoorwaardelijke aandacht en de juiste mensen met de benodigde kennis en ervaring. Natuurlijk, het gevolg is dat ons onderwijs ‘particulier’ is en dus een investering vergt. Daar kunnen we omheen draaien, maar dat doen we niet. Liever bewijzen we dat wij die belangrijke investering méér dan waard zijn.

Alles behalve massaal

Studenten aan onze hogeschool ervaren toonaangevend onderwijs met veel persoonlijke begeleiding. Een student zei laatst: “Als je met honderden studenten college wil volgen waarbij je het gevoel hebt in een enorme bioscoopzaal te zitten en je de docent ergens in de verte ziet, ben je bij Luzac aan het verkeerde adres”. En dat is inderdaad tekenend; Luzac Hogeschool is alles behalve massaal. Bij ons krijg je college in kleine groepen en leer je de docenten en je medestudenten goed kennen. Wij bieden je een intensieve en leuke studententijd waarbij je vrienden voor het leven maakt en daarna een diploma op zak hebt.

Meer weten over Luzac Hogeschool? Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt!