035 760 4747

Interview student Janneke

 

Het eerste halfjaar van Luzac Hogeschool zit er op. Tijd om een kleine balans op te maken. Wij spraken Janneke (19), eerstejaars student Commerciële Economie. Hoe was het keuzeproces voor haar? Waarom heeft zij voor Luzac Hogeschool gekozen en wat is haar ervaring tot nu toe?

Na de havo was Janneke in september klaar voor een nieuwe opleiding. Via haar vader kwam ze terecht bij Luzac Hogeschool. “Ik heb bij verschillende hogescholen gekeken voor de studies Humanresourcemanagement en Commerciële Economie. Je moet er zelf wel een beetje achteraan gaan want vanuit mijn middelbare school werd niet veel georganiseerd. Ik wist gelukkig al welke richting ik op wilde dus voor mij was het keuzetraject erg makkelijk.”

Je bent geen nummer
Een bezoek aan de Open Avond van Luzac Hogeschool bevestigde haar keuze. “Bij open dagen van andere hogescholen voelde ik me echt een nummer. Het zag er bij Luzac Hogeschool allemaal gestructureerd uit. Wat me over de streep trok is de persoonlijke begeleiding die je krijgt en het kleinschalige onderwijs. Je zit bijvoorbeeld niet met 50 mensen in een collegezaal. En ook belangrijk, het is een goed aangeschreven school.”

Overstap havo naar HBO
Met de overstap van de middelbare school naar het hoger onderwijs had Janneke geen moeite. “Het was wel een beetje wennen, vooral het opstarten. Qua lesstof vond ik het allemaal wel meevallen. Ja, je krijgt iets dikkere boeken en moet meer leren maar de lesstof is goed te doen en de docenten besteden genoeg aandacht aan de voorbereiding op het tentamen.” Als Janneke terugkijkt op het afgelopen halfjaar vond ze de moduleopdrachten het interessantst. “De moduleopdrachten zijn erg leuk om te doen omdat je dan een case mag uitwerken voor een bedrijf. Zo mochten we laatst

 

bijvoorbeeld een analyse maken voor een bedrijf waarbij we onderzochten wat de sterke kanten, zwakten en bedreigingen voor dat bedrijf zijn.”

Over de school zelf is ze ook tevreden. “Er hangt een leuke en gezellige sfeer bij Luzac Hogeschool. Hoewel de opleiding net gestart is merk je wel dat iedereen heel erg z’n best doet. Zoals het er nu uit ziet denk ik mijn propedeuse wel te halen dit studiejaar!”

Niet meteen in zee gaan
Janneke heeft het keuzeproces al helemaal doorlopen en deelt daarom graag wat tips. “Begin op tijd met oriënteren. Het is belangrijk om bij zoveel mogelijk scholen te kijken en vooral te ervaren of je jezelf daar thuis voelt. Als je denkt: deze opleiding is het, kijk dan of de opleiding op andere locaties wordt gegeven zodat je over kunt kijken en je keuze kunt baseren op welke het beste aansluit bij wat je wilt.”

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de keuze van een nieuwe studie? Neem dan contact met ons op! Onze opleidingsadviseurs staan graag voor je klaar om je te informeren en adviseren over de verschillende opleidingen.