Luzac in hoger onderwijs door nieuwe eigenaar NCOI Groep

Nordian Capital Partners en overige aandeelhouders hebben de aandelen van Luzac verkocht aan NCOI Groep. Dat maken de partijen vandaag bekend. Met de overname geven zowel Luzac als NCOI Groep invulling aan belangrijke ondernemingsambities. Luzac gaat de komende jaren zijn leidende positie op het gebied van kleinschalig particulier voortgezet onderwijs versterken. Bovendien gaat Luzac vanaf studiejaar ’17-‘18 voltijd hoger onderwijs aanbieden.

Luzac heeft in NCOI Groep een strategische partner gevonden die zowel op financieel gebied als op onderwijsinhoudelijk vlak veel toegevoegde waarde biedt. Luzac is in 30 jaar uitgegroeid tot de meest vooraanstaande aanbieder van particulier voortgezet onderwijs. De onderwijsinstelling telt circa 2000 leerlingen en ruim 650 medewerkers in 17 steden in Nederland.

Directeur Luzac Bart Stomphorst: “Luzac is een synoniem geworden voor persoonlijk en kwalitatief voortgezet onderwijs. Wij bereiden jongeren optimaal voor op een succesvolle toekomst. En dat doen we op de beste, snelste en meest effectieve manier met als vertrekpunt de behoeften en ambities van onze leerlingen. Met een strategische partner als NCOI Groep kunnen we ons onderwijsconcept uitbreiden naar hoger onderwijs.”

Logische uitbreiding Luzac naar hoger onderwijs

Met de introductie van Hogeschool Luzac bieden we studenten, net als bij het voorgezet onderwijs van Luzac, kleinschalig en persoonlijk onderwijs. Studenten worden tijdens hun studie individueel en intensief begeleid om hun prestaties te verbeteren en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Op deze manier halen studenten het maximale uit hun studieperiode en henzelf. Vanaf studiejaar 2017-2018 kunnen studenten terecht op verschillende locaties in Nederland voor de richtingen management, bedrijfskunde, commerciële economie, rechten en IT.

“Met de overname van Luzac kunnen wij onze expertise, die we in het hoger onderwijs hebben opgebouwd, inzetten voor het opleiden van jonge studenten,” aldus Robert van Zanten, CEO NCOI Groep. “Wij zien een verdere privatisering van hoger onderwijs. Onder andere door het leenstelsel worden studenten en hun ouders aangemoedigd onderwijs te kiezen dat staat voor kwaliteit, snelheid, zekerheid en rendement. Vanuit werkgevers zien wij een grote behoefte aan een betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Daar hebben wij ons onderwijsconcept volledig op ingericht. Mede door de overname van Luzac helpen we jongeren om hun eerste stap op de arbeidsmarkt zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit past uitstekend bij onze missie een ‘leven lang leren’ te faciliteren. Daarnaast is Luzac qua organisatie en cultuur een perfecte match, wij vullen elkaar echt aan. We zijn bijzonder trots dat Luzac deel uit gaat maken van NCOI Groep.“