035 760 4747

Commercieel Management

Specialisatie van HBO Bachelor of Business Administration

Wil jij een wezenlijke bijdrage leveren aan het commercieel succes van een bedrijf? Bijvoorbeeld door een nieuw product te introduceren, mee te denken met klanten en ze op maat te adviseren.

Zie jij snel kansen en mogelijkheden en probeer jij deze tot het uiterste te benutten? Dat is wat je nodig hebt in een commerciële functie. Als je daarnaast je kennis en vaardigheden ontwikkelt rondom alles wat met commercieel management te maken heeft, dan staat niets jouw succes nog in de weg.

De specialisatie Commercieel Management zorgt ervoor dat jij een prachtige carrière gaat hebben in de commercie!

Wat ga je doen?

Binnen de specialisatie Commercieel Management volg je de eerste twee jaar gelijke vakken binnen de Bachelor of Business Administration, zodat je een brede basis hebt. Wel kun je direct in het eerste jaar stages lopen op het gebied van commercieel management, zodat je ervaring opdoet in die praktijk. Door de stages breng je het geleerde meteen in de praktijk en krijg je zelf ook goed zicht op jouw mogelijkheden van deze opleiding in de toekomst.

Specialisatieprogramma

Tijdens het derde en vierde jaar doorloop je een gespecialiseerd programma specifiek gericht op commercieel management. De lessen worden gegeven door ervaren marketeers en salesmanagers, die het leuk vinden om jou het vak te leren. Je wordt door deze aanpak uitstekend begeleid en opgeleid. Alle belangrijke tools die jij nodig hebt om straks succesvol te zijn komen in deze specialisatie uitgebreid aan de orde. In het vierde jaar ligt de nadruk op het afstuderen, waarbij je een afstudeerstage volgt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Strategisch marketingmanagement
 • Creativity & marketingmanagement
 • Online marketing
 • Strategisch management
 • Leiderschap en ondernemen

Hoe zit jouw toekomstige functie eruit?

Na deze opleiding kun je onder andere aan de slag als brandmanager of online marketeer. Je leert onder andere hoe je een nieuw product op de markt introduceert en hoe je zorgt voor een succesvolle marketingcampagne. Je bent creatief en hebt interesse in commercie en communicatie

Mogelijke functies na je studie zijn:

 • Brandmanager
 • Online marketeer
 • Salesmanager
 • Accountmanager

Welke competenties heb je nodig?

Jij hebt aanleg voor:

 • Commercieel denken
 • Creativiteit
 • Samenwerken
 • Communicatieve vaardigheden

Commercieel Management

Duur: 4 jaar
Start: september 2019
Waar: Amsterdam, Utrecht

Tarieven 2019-2020

Collegegeld jaar 1: € 17.990,-
Collegegeld jaar 2: € 17.990,-
Collegegeld jaar 3: € 11.490,-
Collegegeld jaar 4: € 8.490,-

Studiemateriaal:
€ 775,- per jaar voor jaar 1 en 2
€ 400,- per jaar voor jaar 3 en 4.

Inschrijfgeld:
Eenmalig € 100,-.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. De hoogte van de BTW is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Studiemateriaal wordt belast met 9% BTW.

Erkend diploma

Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je het officiële getuigschrift Bachelor of Business Administration met de specialisatie Commercieel Management. Met dit diploma kun je verder studeren in een masteropleiding.

Vooropleiding

Je kunt instromen in deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je zo’n diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kunnen we je ook toelaten op basis van een toelatingsonderzoek. In het toelatingsonderzoek bekijken we of je de juiste motivatie en capaciteiten hebt om deze studie af te ronden.

Alleen eerst HBO Propedeuse?

Wil je starten met alleen je Propedeuse? Dat kan. Je schrijft je dan gewoon in voor het eerste jaar van de Bachelor of Business Administration. Je behaalt dan je officiële Propedeusegetuigschrift, waar je mee verder kunt in je Bacheloropleiding bij Luzac. Je kunt met je HBO Propedeuse ook naar de universiteit.

Meer weten?

Wil jij meer weten over deze officieel erkende opleiding? Vraag een persoonlijke afspraak aan, kom naar onze Open Avond of bel naar 035-760 4747.

Selecteer een vestiging