035 760 4747

HBO Bachelor of Business Administration

Wij hebben een samenwerking met Hogeschool Tio; onze unieke opleiding wordt namelijk door Tio uitgevoerd. Bekijk specifieke informatie over de opleiding HBO Rechten op Tio.nl.

“Niemand is onmisbaar!” wordt vaak geroepen. Maar een goede business administrator kan zich binnen een organisatie behoorlijk onmisbaar maken. Het is in deze tijd moeilijk om producten en diensten te bieden die onderscheidend zijn. Een organisatie moet zich daarom veel meer richten op klantbehoeften en -beleving. En laat klantdenken nou precies iets zijn waar jij als afgestudeerde Bachelor of Business Administration supergoed in bent.

In onze HBO Bachelor ontdek je hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt. Je leert hoe mensen samenwerken en hoe je mensen en middelen verbindt om de opgestelde organisatiedoelen te realiseren. Daarbij leer je de afweging maken tussen het behalen van de organisatiedoelen en de behoeften van klanten. Je gaat onder andere aan de slag met onderwerpen als projectmanagement, marketing en bedrijfskundige processen en de ontwikkeling van je communicatie- en onderzoeksvaardigheden.

Ben je innovatief? Zorg je graag voor overzicht en structuur? En kun je goed samenwerken? Dan is de HBO Bachelor Business Administration echt iets voor jou. Je sluit de opleiding af met een officieel erkend getuigschrift waarmee je direct als young professional kunt starten in de arbeidsmarkt.

Wat ga je doen?

De opleiding duurt 4 jaar en is stapsgewijs opgebouwd. Je start het eerste jaar met je Propedeuse waarin je de basis legt voor je verdere opleiding. De opvolgende jaren zet je je kennis steeds meer om in toepasbare vaardigheden. Dit doe je door met medestudenten aan groeps- en projectopdrachten te werken, maar ook met behulp van stages waarin je de praktijk leert kennen. Elke stage rond je af met een opdracht. Bijvoorbeeld een advies of plan van aanpak dat je aan je stagebedrijf geeft.

Tijdens je studie werk je in kleine groepen. Hierdoor heeft de docent veel persoonlijke aandacht voor jou en kan hij al je vragen beantwoorden. Bovendien zijn onze docenten zelf professionals uit het werkveld. Zij kunnen je heel goed voorbereiden op de examens en weten veel van je toekomstige beroep. Ook heb je een studiecoach die je studievoortgang in de gaten houdt en je adviseert over je persoonlijke ontwikkeling.

In fase 1 oriënteer je je op de kern van het vakgebied business administration en doe je kennis op over de inrichting van organisaties. Vanaf de start van je opleiding staat klantdenken centraal. Welke kennis van de klant is van belang voor het maken van keuzes binnen de organisatie? Welke consequenties hebben deze keuzes uiteindelijk voor de klant? Ook richt je je in het eerste jaar op projectmanagement, waarbij je leert werken volgens populaire methoden in het bedrijfsleven, zoals Lean, Scrum en Agile.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Management en organisatie
 • Marketing
 • Business model design
 • Human resource management
 • Adviseren en communiceren
 • Financieel management
 • Projectmanagement

Aan het eind van deze fase worden je nieuwe kennis en vaardigheden getest met een eindopdracht. Daarnaast neem je gedurende het jaar deel aan een aantal projectweken en loop je stage. Na succesvolle afronding van dit eerste jaar ontvang je je Propedeusegetuigschrift.

Totaal fase 1: 60 EC (studiepunten)
Diploma: Propedeusegetuigschrift HBO Bachelor Business Administration

In jaar 2 ga je verder met je persoonlijke ontwikkeling en groei je als professional door te werken aan je analytische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden. Je werkt met je medestudenten samen aan een vraagstuk uit de praktijk en krijgt meer inzicht in je eigen drijfveren en de rol die je inneemt binnen een team. Ook dit jaar werk je aan een eindopdracht, neem je deel aan een aantal projectweken en loop je stage.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Bedrijfskundige processen
 • Informatiemanagement
 • Managementgame
 • Organisatie en verandering
 • Persoonlijk leiderschap
 • Bedrijfsrecht
 • Bedrijfsethiek & compliance

Totaal fase 2: 60 EC (studiepunten)
Totaal behaald: 120 EC (studiepunten)

Het derde jaar leer je al je nieuwe professionele vaardigheden toepassen in de beroepsomgeving. In deze fase richt je je op het verbeteren en vernieuwen van bestaande producten en diensten. Je ontdekt hoe je de klantwaarde kunt vergroten met behulp van creatieve concepten. Ook leer je verandermanagement toepassen en bekijk je hoe de bedrijfsprocessen verbonden kunnen worden aan IT. Daarnaast loop je stage en volg je een specialisatie, zodat je je kennis en vaardigheden kunt verbreden over een onderwerp dat jij leuk en interessant vindt. Je studiecoach helpt je bij het uitkiezen van de specialisatie die het beste bij jou past.

De laatste fase van je opleiding sluit je af met een eindstage en een afstudeeropdracht. Je afstudeeropdracht is het aanleveren van een businesscase. Dit houdt in dat je een prototype aanlevert voor een product, dienst of proces met een implementatieplan en investeringsoverzicht, zodat de organisatie dit kan uitvoeren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Verandermanagement
 • Business IT & Management
 • Design thinking
 • Strategisch management
 • Leiderschap en ondernemen
 • Managementgame
 • Control and business performance

Je kiest een van de volgende specialisaties:

Totaal fase 3: 120 EC (studiepunten)
Totaal behaald: 240 EC (studiepunten)
Getuigschrift: HBO Bachelor Business Administration

Wat kun jij na deze studie?

Na afronding van je studie beschik je over de volgende eindkwalificaties:

 • Analyseren
 • Adviseren
 • Veranderen
 • Ondernemen
 • Communiceren
 • Samenwerken
 • Conceptueel en creatief denken

Als Bachelor of Business Administration begrijp je hoe organisaties werken en heb je een kritische en onderzoekende houding. Je bent in staat praktijkgericht onderzoek uit te voeren om organisatievraagstukken te analyseren. Hierbij analyseer je de data uit verschillende informatiesystemen. Deze analyses weet jij om te zetten naar mooie en resultaatgerichte oplossingen voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je kunt goed samenwerken in multidisciplinaire teams en kunt in meerdere rollen binnen een organisatie functioneren. Bijvoorbeeld binnen verschillende projecten. In al deze rollen en bij al je taken houd je altijd de klant in gedachten.

Hoe ziet jouw toekomstige functie eruit?

Je gaat in je werk veel samenwerken, met verschillende collega’s en aan interessante projecten, waarin jullie samen in korte tijd jullie doelen moeten behalen. Ook heb je veel contact met klanten of gebruikers van een product of dienst waar jij (mede) verantwoordelijk voor bent. Je bent continu bezig met het signaleren van ontwikkelingen in de markt en weet deze ontwikkelingen om te zetten naar innovatieve plannen voor de organisatie. Met de implementatie van deze plannen realiseer je klantwaarde.

Mogelijke functies na je studie zijn:

 • Projectmanager
 • Product owner
 • Kwaliteitsmanager
 • Brandmanager
 • Junior consultant
 • Teamleider

Bachelor of Business Administration

Opleiding: HBO Bachelor Business Administration 4 jaar
Start: September 2020
Waar: Amsterdam, Utrecht

Erkend diploma

Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift HBO Bachelor of Business Administration. Met dit diploma kun je verder studeren in een Masteropleiding.

Vooropleiding

Je kunt instromen in deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je zo’n diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kunnen we je ook toelaten op basis van een toelatingsonderzoek. In het toelatingsonderzoek bekijken we of je de juiste motivatie en capaciteiten hebt om deze studie af te ronden.

Tarieven 2019-2020

Collegegeld jaar 1: € 17.990,-
Collegegeld jaar 2: € 17.990,-
Collegegeld jaar 3: € 11.490,-
Collegegeld jaar 4: € 8.490,-

Studiemateriaal:
€ 775,- per jaar voor jaar 1 en 2
€ 400,- per jaar voor jaar 3 en 4.

Inschrijfgeld:
Eenmalig € 100,-.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. De hoogte van de BTW is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Studiemateriaal wordt belast met 9% BTW.

Alleen eerst HBO Propedeuse?

Wil je starten met alleen je Propedeuse? Dat kan. Je schrijft je dan gewoon in voor het eerste jaar. Je behaalt dan je officiële Propedeusegetuigschrift, waar je mee verder kunt in je Bacheloropleiding bij Luzac. Je kunt met je HBO Propedeuse ook naar de universiteit.

Meer weten?

Wil jij meer weten over deze officieel erkende opleiding? Vraag een persoonlijke afspraak aan, kom naar onze Open Avond of bel naar 035-760 4747.

Selecteer een vestiging