035 760 4747

International Business

Specialisatie van HBO Bachelor of Business Administration

Zakendoen in verschillende talen, reizen naar verre oorden en kennismaken met andere culturen? Met de specialisatie International Business kies je voor een boeiende carrière.

Wat dacht je van zakelijke meetings in Spanje, China of Australië? Of zoek je het liever dichter bij huis? Dat kan, want Nederland is een van de meest internationale economieën van de wereld met veel organisaties die internationaal werken.

Ben je commercieel ingesteld, een goede netwerker en heb je aanleg voor vreemde talen? En vind jij internationale handelsbetrekkingen met de bijbehorende wet- en regelgeving interessant? Dan is de specialisatie International Business echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Binnen de specialisatie International Business volg je de eerste twee jaar gelijke vakken binnen de Bachelor of Business Administration, zodat je een brede basis hebt. Wel kun je direct in het eerste jaar stages lopen bij grotere internationale organisaties zodat je ervaring opdoet in die praktijk. Je krijgt daarmee goed zicht wat het internationale vak met zich meebrengt. Door de stages breng je het geleerde meteen in de praktijk en krijg je zelf ook goed zicht op jouw mogelijkheden van deze opleiding in de toekomst.

Specialisatieprogramma

Tijdens het derde en vierde jaar doorloop je een gespecialiseerd programma specifiek gericht op international business. De lessen worden gegeven door ervaren managers die hun sporen hebben verdiend in de internationale zakenwereld en het leuk vinden om jou het vak te leren. Je wordt door deze aanpak uitstekend begeleid en opgeleid. Alle belangrijke tools die jij nodig hebt om straks succesvol te zijn komen in deze specialisatie uitgebreid aan de orde. In het vierde jaar ligt de nadruk op het afstuderen, waarbij je een afstudeerstage volgt. Deze afstudeerstage kun je als je dat wil in het buitenland volgen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • International business
  • Cross cultural management
  • International law
  • Strategisch management
  • Leiderschap en ondernemen

Welke competenties heb je nodig?

Jij hebt aanleg voor:

  • Projectmatig werken
  • Resultaatgericht werken
  • Samenwerken
  • Communicatieve vaardigheden

International Business

Duur: 4 jaar
Start: september 2019
Waar: Amsterdam, Utrecht

Tarieven 2019-2020

Collegegeld jaar 1: € 17.990,-
Collegegeld jaar 2: € 17.990,-
Collegegeld jaar 3: € 11.490,-
Collegegeld jaar 4: € 8.490,-

Studiemateriaal:
€ 775,- per jaar voor jaar 1 en 2
€ 400,- per jaar voor jaar 3 en 4.

Inschrijfgeld:
Eenmalig € 100,-.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. De hoogte van de BTW is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Studiemateriaal wordt belast met 9% BTW.

Erkend diploma

Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je het officiële getuigschrift Bachelor of Business Administration met de specialisatie International Business. Met dit diploma kun je verder studeren in een masteropleiding.

Vooropleiding

Je kunt instromen in deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je zo’n diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kunnen we je ook toelaten op basis van een toelatingsonderzoek. In het toelatingsonderzoek bekijken we of je de juiste motivatie en capaciteiten hebt om deze studie af te ronden.

Alleen eerst HBO Propedeuse?

Wil je starten met alleen je Propedeuse? Dat kan. Je schrijft je dan gewoon in voor het eerste jaar van de Bachelor of Business Administration. Je behaalt dan je officiële Propedeusegetuigschrift, waar je mee verder kunt in je Bacheloropleiding bij Luzac. Je kunt met je HBO Propedeuse ook naar de universiteit.

Meer weten?

Wil jij meer weten over deze officieel erkende opleiding? Vraag een persoonlijke afspraak aan, kom naar onze Open Avond of bel naar 035-760 4747.

Selecteer een vestiging