035 760 4747

Small Business en Ondernemen

Specialisatie van HBO Bachelor of Business Administration

Jij ziet al snel ‘handel’ in iets. Ook heb je lef. Waar anderen jaren dromen over een eventueel interessant concept, ben jij iemand die ideeën snel concreet maakt en de handen uit de mouwen steekt.

Misschien kom je uit een ondernemersfamilie en wil je het bedrijf straks overnemen. Of misschien kun je niet wachten om zelf iets op te bouwen waar de hele wereld op zit te wachten.

De specialisatie Small Business en Ondernemen helpt jou bij het verwezenlijken van jouw dromen!

Wat ga je doen?

Binnen de specialisatie Small Business en Ondernemen volg je de eerste twee jaar gelijke vakken binnen de Bachelor of Business Administration, zodat je een brede basis hebt. Wel kun je direct in het eerste jaar stages lopen op het gebied van ondernemerschap, zodat je ervaring opdoet in die praktijk. Door de stages breng je het geleerde meteen in de praktijk en krijg je zelf ook goed zicht op jouw mogelijkheden van deze opleiding in de toekomst.

Specialisatieprogramma

Tijdens het derde en vierde jaar doorloop je een gespecialiseerd programma specifiek gericht op ondernemerschap. De lessen worden gegeven door ondernemers, die het leuk vinden om jou het vak te leren. Je wordt door deze aanpak uitstekend begeleid en opgeleid. Alle belangrijke tools die jij nodig hebt om straks succesvol te zijn, komen in deze specialisatie uitgebreid aan de orde. In het vierde jaar ligt de nadruk op het afstuderen, waarbij je een afstudeerstage volgt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Design thinking
  • Creativity & marketingmanagement
  • Ondernemerschap
  • Lean startup
  • Leiderschap en ondernemen

Welke competenties heb je nodig?

Ben jij een ondernemer in de dop? Dan heb jij aanleg voor:

  • Nieuwe producten of diensten bedenken
  • Relatiebeheer, klantgerichtheid
  • Samenwerken en leidinggeven

Small Business en Ondernemen

Duur: 4 jaar
Start: september 2019
Waar: Amsterdam, Utrecht

Tarieven 2019-2020

Collegegeld jaar 1: € 17.990,-
Collegegeld jaar 2: € 17.990,-
Collegegeld jaar 3: € 11.490,-
Collegegeld jaar 4: € 8.490,-

Studiemateriaal:
€ 775,- per jaar voor jaar 1 en 2
€ 400,- per jaar voor jaar 3 en 4.

Inschrijfgeld:
Eenmalig € 100,-.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. De hoogte van de BTW is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Studiemateriaal wordt belast met 9% BTW.

Erkend diploma

Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je het officiële getuigschrift Bachelor of Business Administration met de specialisatie Small Business en Ondernemen. Met dit diploma kun je verder studeren in een masteropleiding.

Vooropleiding

Je kunt instromen in deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je zo’n diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kunnen we je ook toelaten op basis van een toelatingsonderzoek. In het toelatingsonderzoek bekijken we of je de juiste motivatie en capaciteiten hebt om deze studie af te ronden.

Alleen eerst HBO Propedeuse?

Wil je starten met alleen je Propedeuse? Dat kan. Je schrijft je dan gewoon in voor het eerste jaar van de Bachelor of Business Administration. Je behaalt dan je officiële Propedeusegetuigschrift, waar je mee verder kunt in je Bacheloropleiding bij Luzac. Je kunt met je HBO Propedeuse ook naar de universiteit.

Meer weten?

Wil jij meer weten over deze officieel erkende opleiding? Vraag een persoonlijke afspraak aan, kom naar onze Open Avond of bel naar 035-760 4747.

Selecteer een vestiging