035 760 4747

Opleidingsprogramma

Onze opleidingen zijn efficiënt georganiseerd, met een duidelijk en vast rooster per periode. In de opbouw van de studie wordt het leren in de praktijk steeds belangrijker.

In het eerste en tweede jaar volg je lessen, werk je aan projecten en loop je stage. Tijdens die stage ga je aan de slag met opdrachten en cases en je leert als stagiair meteen in de praktijk. Dit doe je onder begeleiding van een praktijkbegeleider in een echte werksituatie.

In jaar drie en vier zijn er twee lange stages en volg je verdiepingsmodules. Jaar vier sluit je af met het schrijven van een afstudeerscriptie. Tijdens het studiejaar heb je de gebruikelijke vakanties, met uitzondering van de meivakantie, dan onderbreken we het studieprogramma niet.

Fase 1 (Propedeuse)

Je krijgt les van praktijkdocenten in klassikale bijeenkomsten en gaat in de loop van het jaar in de praktijk aan de slag met opdrachten, projecten en stages onder begeleiding van professionals uit diezelfde praktijk. Na elke lesperiode heb je een studieweek en een week waarin examens worden afgenomen. Zo heb je een vast ritme van drie periodes achter elkaar van steeds elf weken. Je sluit het eerste jaar af met een stageperiode, waarna je bij een positief studieresultaat je propedeuse ontvangt.

Fase 2 (Kort HBO)

Het tweede jaar is op dezelfde manier georganiseerd als het eerste jaar. Na deze twee jaar kun je verder studeren naar HBO Bachelor, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst in de praktijk aan de slag te gaan. Je kunt daarna altijd weer verder met je HBO Bachelor. Dat kan ook in deeltijd, als je ervoor kiest om eerst werkervaring op te doen.

Fase 3 (HBO Bachelor)

De derde fase van je opleiding duurt 2 jaar. In je derde studiejaar volg je verdiepingsmodules en werk je aan je professionele vaardigheden. Daarnaast loop je uitgebreid stage. In het vierde en laatste jaar heb je nog één lesdag, loop je stage en schrijf je een afstudeerscriptie.

HBO Bachelorgetuigschrift

Na een studieduur van vier jaar ontvang je – als je aan alle eisen voldoet – het Bachelordiploma, ook wel HBO Bachelorgetuigschrift genoemd. Je hebt dan ook de officiële graad ‘Bachelor’ behaald.

Luzac maakt leren leuk en interessant!

Natuurlijk moet een opleiding in de eerste plaats leerzaam zijn. Maar wij geloven dat er nog veel meer te leren en ontdekken valt!

Projectweken

Je krijgt daarom niet alleen les, maar je gaat ook aan de slag in speciale projectdagen of -weken. Ontzettend nuttig, want in bedrijven wordt steeds meer in projecten gewerkt. Bij ons leer jij aan de hand van realistische en actuele cases al vanaf je eerste jaar welke teamrollen er zijn, hoe deze optimaal samenwerken en hoe je samen een project tot een goed einde brengt.

Excursies

Daarnaast staan er tijdens je studie meerdere excursies gepland. Je brengt samen met je studiegenoten een bezoek aan verschillende bedrijven en instanties. Tijdens deze excursies krijg je een uitgebreide rondleiding en vertellen medewerkers over hun functie binnen het bedrijf. Ook ga je met een aantal praktijkcases aan de slag. Zo krijg je een goed beeld van jouw toekomstige baan!

Evenementen

Omdat we willen dat je met veel plezier aan je studie begint en je vanaf het begin af aan thuis voelt, organiseren we een introductieweek. Je maakt kennis met Luzac, je medestudenten en ontdekt wat er allemaal te beleven valt in ‘jouw’ stad.

We organiseren meerdere interessante evenementen en je neemt deel aan speciale projecten en workshops, zoals solliciteren en presenteren. Verder ga je samen met jouw projectgroep een crowdfundingactie organiseren voor een goed doel.

En dan is er natuurlijk nog het jaarlijkse Luzac Hogeschool Teambuilding-event in de Belgische Ardennen. Tijdens deze survivaltrip leer je jezelf en je studiegenoten pas echt goed kennen: overleven kan alleen als je je van je allerbeste kant laat zien, goed samenwerkt, communiceert en vooral niet opgeeft!

Selecteer een vestiging