035 760 4747

Wat kan een studieadviseur voor jou betekenen?

Voordat je je inschrijft voor één van onze opleidingen leren we je graag eerst kennen tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Christian is één van onze studieadviseurs die je dan kunt tegenkomen. Wij spraken hem en vroegen hoe dat proces precies in z’n werk gaat.

Na 8 jaar als general manager gewerkt te hebben bij een grote verkeersopleider werd het voor Christian tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière. Hij is nu één jaar werkzaam als studieadviseur bij Luzac Hogeschool en staat dagelijks in contact met oriënterende studenten. Maar hoe kom je bij Christian terecht?  “In principe komen studenten altijd eerst met ons in contact via de e-mail of telefoon wanneer zij informatie aanvragen over specifieke opleidingen. Wij nodigen ze dan uit om naar een Open Avond te komen. Als na de Open Avond de interesse hoog is dan maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek om de student beter te leren kennen.“

Luzac Hogeschool helpt jou bij je keuze

Dat een studieadviseur erg betrokken is bij de keuze van de studenten blijkt wel als we Christian vragen naar hoe zo’n persoonlijk gesprek verloopt. “Het vervolggesprek gaat echt over de student zelf. Wie ben jij? Waar ben je mee bezig? Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen? Wat typeert jou als persoon? Dit zijn vragen die tijdens zo’n gesprek aan bod komen. Vaak zijn de ouders daar ook bij aanwezig. Mijn rol is om te kijken of ze de juiste beslissing nemen.” Christian noemt als voorbeeld: “Als iemand nog nooit te maken heeft gehad met een onderwerp als ‘management & organisatie‘ wat een taaie stof is, moet je dan wel bedrijfskunde gaan doen? Dat bespreken wij van tevoren goed met elkaar. Alle studieadviseurs zijn daar in getraind. We kijken dus echt naar de ambitie en motivatie van de student.”

De gesprekken met de studenten maakt Christian zijn werk erg bijzonder. “Soms zijn er momenten dat een student eigenlijk voor de opleiding Rechten komt en dan door onze adviezen toch Management gaat studeren. Dat je zoveel invloed hebt op de toekomst van iemand is heel bijzonder. Of als studenten in het reguliere onderwijs tegen de lamp aanlopen of de persoonlijke aandacht missen, is het prettig om te zien dat studeren bij Luzac Hogeschool uiteindelijk wel lukt.”

Een toegankelijke sfeer

Wekelijks is Christian bij één van de vestigingen te vinden. De sfeer bij Luzac Hogeschool omschrijft hij als ‘laagdrempelig’. “Er is veel ruimte en iedereen mag zichzelf zijn. Het is erg gezellig en iedereen kent elkaar bij naam wat de sfeer toegankelijk maakt. Je bent geen nummer.”

Een goede voorbereiding is het halve werk

We vroegen als laatste aan Christian of hij nog tips heeft voor studiekiezers. “Het belangrijkste vind ik dat studenten zich van tevoren goed moeten inlezen. Vraag van tevoren welke vakken je krijgt, hoe je dagen eruit zien en wat je uiteindelijk kunt worden met de opleiding. Blijf dicht bij jezelf. Kijk naar wat er bij jou als persoon past en wat jij leuk vindt en ga daar in verder.“

Selecteer een vestiging