035 760 4747

Studiefinanciering

Volg je een opleiding bij Luzac Hogeschool, dan kom je in aanmerking voor studiefinanciering. Die bestaat uit een lening, een studentenreisproduct (OV-kaart) en een collegegeldkrediet. Afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je ook nog in aanmerking komen voor een aanvullende beurs. We vertellen je hieronder in het kort wat je moet weten over de studiefinanciering. Voor meer informatie kun je terecht op www.duo.nl. Daar vind je ook een handige rekenhulp om te ontdekken hoeveel studiefinanciering je nodig hebt om rond te komen.

Voorwaarden voor studiefinanciering

Je kunt studiefinanciering aanvragen als je:

  • op het moment dat je studiefinanciering ingaat jonger dan 30 bent. Er is geen minimumleeftijd. Je kunt dus ook studiefinanciering krijgen als je nog geen 18 jaar bent.
  • een voltijdse of duale opleiding aan HBO of universiteit volgt die minimaal 1 jaar duurt.
  • de Nederlandse nationaliteit hebt of aan de voorwaarden voor niet-Nederlanders voldoet.
  • je maximale recht op studiefinanciering nog niet hebt verbruikt.

Hoelang krijg je studiefinanciering?

Je krijgt voor een 4-jarige studie in totaal 7 jaar studiefinanciering, waarvan 5 jaar een studentenreisproduct. Kom je in aanmerking voor een aanvullende beurs, dan ontvang je die alleen de eerste 4 jaar. Je moet je studiefinanciering binnen 10 jaar besteden.

Terugbetalen

Na je studie moet je de ontvangen studiefinanciering terugbetalen. Haal je binnen 10 jaar je diploma, dan hoef je je studentenreisproduct en de aanvullende beurs niet terug te betalen.

Bijverdienen

Wil je je lening zo laag mogelijk houden door tijdens je studie te gaan werken? Dat kan. Je mag naast je studiefinanciering namelijk onbeperkt bijverdienen.

 

Selecteer een vestiging